Appen Musebox skal matche musikere over hele verden på jakt etter den perfekte partner.  

Forenkler hverdagen for unge musikere

Bak den nye appen står gründerne Pernille Olestad Jensen og Mario Stjepanovic.

Musebox lar brukeren bla igjennom lydfiler, filtrere etter sjanger og instrument, for så å matche med likesinnede musikere. Gründerne tror løsningen både kan være med å skape nye sjangere og gjøre bransjen mer transparent og kvalitetsorientert.

Musebox fungerer slik at det først swiper mellom lydfiler i løpet av 10-15 sekunder. Først når to musikere ”matcher” med hverandre åpnes profilene. Dette har de gjort for at de ønsker at musikerne kun skal bedømme kvaliteten ut i fra hva de hører – uten påvirkningsfaktorer som bilder og hva man har gjort tidligere. Dette mener de åpner for et samarbeid på tvers av erfaringsnivå, som kan gjøre det enklere for unge musikere å etablere seg.

Musebox
Gründerne bak den nye appen Mario Stjepanovic og Pernille Olestad Jensen. 

-Da jeg var ferdig på skolen og flyttet tilbake til hjembyen min slet jeg med å finne dyktige produsenter, vokalister og instrumentalister å jobbe med. Jeg var en dyktig lydteknikker, men jeg var avhengig av gode samarbeidspartnere. Jeg ønsket å bli bedre på det jeg allerede var god på, ikke bruke tiden min på å sette lære meg andre ferdigheter, sier Stjepanovic i en pressemelding.

De mener at appen ikke bare vil endre hvordan musikere samarbeider, men også kan bidra til en stor endring i bransjen generelt. Pernille Olestad Jensen og Mario Stjepanovic tror deres Musebox vil kunne tilrettelegge for et bedre samarbeid mellom musikere ved enkelheten av et ”swipe”. Etter to år er en Musebox ”beta” nå tilgjengelig i App Store og Google Play.

-Vi mener at ved å forbedre måten musikere kommer i kontakt med hverandre på ikke bare vil bidra til  kreativ utvikling blant de individuelle artistne, men også vil være med på å utvikle og skape nye sjangere og musikkstiler, sier creative director og kommunikasjonsansvarlig, Pernille Olestad Jensen.

Bak Musebox star firmaet For All Musicians AS, et Oslobasert aksjeselskap stiftet i 2014 som jobber med utvikling av tjenester og produkter for musikere og musikkbransjen.

Utviklingen av Musebox er blitt støttet av Innovasjon Norge og i 2015 fikk de prisen for årets MashUp, som har fokus på gründere og innovasjon. På investorsiden har de med seg norske Polar Tech Capital AS, et privat "såkorns-fond" som fokuserer på investeringer innenfor digitalisering og mobilteknologi i de nordiske land og Kina. 

Les mer her: