Nærmere 80 fremmøtte på årets Fabrikkenseminar på Fabrikken i Lillehammer fikk en dag spekket med kunnskap, bra spørsmål og gode dialoger. Samtlige av foredragene finner du nederst i denne saken.

God levert - helt hjem

-Vi er veldig fornøyd med oppslutningen i år, her kom folk fra både Verdal, Trondheim, Volda, Stavanger, Arendal og Oslo - så det må vi kalle et nasjonalt seminar, sier daglig leder for Fabrikken og koordinator for Fabrikkenseminaret, Torhild Andersen.

 

Torhild mener årets konferanse nådde det mangfoldige og kompetente publikummet som Fabrikkenseminaret skal favne; både byråkrater, akademikere og praktikere, småbedrifter og andre aktører innenfor kultur- og opplevelsesnæringene. Hun sier det var både de gode innleggene fra scenen og de gode refleksjonene fra salen som gjorde dette Fabrikkenseminaret til det beste så langt. 

 

Coworking var ett av to temaer i år. Det har det også vært før, men her skjer det mye nytt både i praksis og i utvikling av kunnskap. 

Face
Mange var aktive på Facebook.

-Dagen før seminaret var det vorspiel med en interessant samling av ulike samlokaliseringssteder Fabrikken og Blender Collective jobber videre med mer nettverksarbeid, vi har registrert både ønsker og behov for flere typer samarbeid; møteplasser, kanaler for samlet presentasjon, utveksling av arbeidsplasser, samarbeid om prosjekt med mer. 

 

-Det er klart behov for et årlig seminar både for aktører innenfor kreative, kulturelle og nyskapende næringer og for det voksende coworkingmiljøet (eller de ulike miljøene). Om det skal være ett eller to ulike seminarer vil tiden vise, men her er det nok minst en ledig posisjon som den ledende møteplasser for både praktikere, administratorer, politikere og andre, sier Torhild.  

Blebnder
Flott coworkingstatistikk utviklet av Blender Collective i Fredrikstad, som snart flytter inn til sentrum av byen. 

Til konferansen på Fabrikken 21. september var det invitert flere ledende internasjonale forskere, både fra coworkingfeltet og til seminarets andre del som handlet om subkulturer,  og hvordan de ofte ender opp med å bli en endringsmotor i dagens samfunn.

 

Finn alle foredragene her: 

 

Presentasjon Rr. Anita Fuzi, phd in entreprenuership, strategic Adviser at Cowork7x24

Presentasjon Hanne Eriksen ved Fablab i Moss

Presentasjon Ketil Haugbro, daglig leder av Hydrogenfabrikken i Fredrikstad

Presentasjon Damien Mears, Third Space Group

Presentasjon Paul Sweetman, Culture, Media & Creative Industries, King’s College London

Presentasjon Ingrid Tolstad, sosialantropolog og forsker ved Senter for Velferds og arbeidslivsforsking.

Presentasjon Iveta Malaskeva og Birgitta Ericsson, Skjer det noe uttafor Oslo?

Presentasjon Bodil Børset, Seksjonsleder for Kreativt Norge

Presentasjon Marit Lien, direktør for Peer Gynt på Gåla

Presentasjon Terje Kongsrud. Mulighetenes Oppland i en grønn framtid