Graphiq fra Oslo er vinner av årets Creative Business Cup Norge, som kårer Norges beste bedrift innen kreativ næring. Selskapet, som har utviklet et webbasert kollektiv med frilans-designere som lager nettsider, presentasjoner, logo, illustrasjoner og animasjoner, går videre til den internasjonale finalen i København.

Creative Business Cup ble arrangert for første gang i Norge i 2015. Den var etablert som en nasjonal konkurranse av Center for Kultur og Opplevelse (CKO) i København fra og med 2010, og har i tillegg hatt en internasjonal konkurranse siden 2012. Premien er både økonomisk- og forretningsmessig støtte. Creative Business Cup har med årene blitt en global aktør innenfor innovasjon og entreprenørskap med utgangspunkt i kulturelle og kreative næringer. I år ble den norske konkurransen gjennomført som et samarbeid mellom 657 i Oslo, Innovation Dock i Stavanger, Inkubator Salten i Bodø og Work-Work i Trondheim.  

 

Juryens begrunnelse var:

Vinneren er rigget for fremtiden, og har bevist sitt konsept på en veldig overbevisende måte. Graphiq er en sterk bedrift som kombinerer både høy kvalitetskontroll og digital automasjon, og forsterker friheten som ligger i delingsøkonomien ved å koble kreative talenter med bedrifter.

 

Vinneren, Graphiq, jobber med å koble potensielle kunder med grafiske designere. Graphiq ble stiftet i 2015 og i 2016 gjennomførte selskapet over 150 designprosjekter. Dette sier Co-founder og Design Lead i Graphiq Erik Sandsmark om seieren: 

 

Å vinne konkurranser er ikke det som avgjør suksessen til en bedrift, men vi er likevel veldig stolte av å få en slik anerkjennelse fra design-guruer som Anniken Fjelberg og Joachim Levin

Nå er Graphiq klare for den intenationale finalen i København i november hvor de skal konkurrere mot 60 andre nasjoner.