Utvalgte arrangementer

Bergen

SRF FagFrokost: En bedre kundeopplevelse med beacons og sensorteknologi

Smart bruk av kundedata gir Akvariet i Bergen nye muligheter for markedsføring og dialog, men hvordan løser man utfordringene i forhold til den nye personvernlovgivningen som kommer i 2018 (GDPR)? Dette er tema på denne FagFrokosten.
Arrangør
Design Region Bergen
Akvariet i Bergen Nordnesbakken 4
Lillehammer

Norsk Litteraturfestival

Under Norsk Litteraturfestival samles bransjen og andre til forfattermøter, opplesninger, debatter, foredrag, prisutdelinger og seminarer. Festivalen varer fra onsdag til søndag.

Arrangør
Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene
Kirkegata 41

Digitaliseringens möjligheter

Konferansen tar for seg om kulturelle og kreative næringer har blitt en pådriver i digital tjenesteutvikling gjennom digitaliserings muligheter. Konferansen finner sted i Piteå, Sverige.
Arrangør
Region Norrbotten og Tillväxtverket.

Mo i Rana

Bransjetreff - Helgeland

Nordnorsk Design- og arkitektursenter inviterer til bransjetreff. Treffet er ikke kun for NODA-medlemmer, så ta gjerne med alle du kjenner i bransjen.
Arrangør
NODA
Væxt Nytorget 1
Mo i Rana

Morrakaffe: Muligheter i Mo i Rana

I samarbeide med Mac og Tusj inviterer NODA til frokostseminar. Tema vil blant annet være hvordan spesialkompetanse på design og arkitektur kan brukes i utviklingen av Helgeland.
Arrangør
NODA
Væxt Nytorget 1
Stavanger

Change by Design

Halogen inviterer til fagfestival med fokus på hvordan man kan fremme kreativ konkurransekraft. Her vil ledende tenkere by på innsikt i verdien av design for å få til endring.
Arrangør
Halogen
Innovation Dock Bryggerikaien 16
Oslo

Visueltfestivalen 2017

Visueltfestivalen samler norsk kreativ bransje innen visuell kommunikasjon til seminar, workshops, miniforedrag, utstilling og liknende.
Arrangør
Visuelt
Sentralen Øvre Slottsgate 3
Sortland

Workshop: Tjenestedesign for reiselivsnæringen

Reiselivsnæringer har blitt en av de største og viktigste næringer i Nord-Norge, men hvordan kan man gi kunder og gjester gode opplevelser over tid og som skiller seg ut fra massen?
Arrangør
NODA og Fabrikken næringshage
Veksthuset Fyr Kjøpmannsgata 10B
Oslo

Bokdagen 2017

Forleggerforeningen inviterer til Bokdagen Norges bokbransje samles til en dag fylt med samtaler, innlegg og faglig påfyll.
Arrangør
Den norske Forleggerforening
Latter Holmens gate 1
Oslo

Stortingsvalg 2017 - Hva vil politikerne med kulturen?

Virke inviterer til kulturpolitisk debatt med representanter fra de største partiene i Norge. Spørsmål til politikerne kan sendes inn i forkant av debatten – frist 1.juni.
Arrangør
Virke
Hovedorganisasjonen Virke Henrik Ibsens gate 90
Oslo

dmi: Oslo Design Management Conference

Design Management Conference #DMC17 er en årlig konferanse som i år fokuserer på bærekraft i alle sine former: bærekraft i forretningsmodeller, markeder, organisasjoner, kultur, byer og miljøer.
Arrangør
Design Management Institute og DOGA
DOGA Hausmanns Gate 16
Hønefoss

Spillkonvent 2017

Virke Produsentforeningen, Norsk filminstitutt inviterer hele den norske spillbransjen til Klækken Hotell 19. og 20. juni for å nettverke, inspirere hverandre og få faglig påfyll.
Arrangør
Virke Produsentforeningen og Norsk filminstitutt
Klækken Hotell Hadelandsveien 386
Bergen

Kulturell og kreativ næring: møt Kulturrådet i Bergen

Kulturrådet inviterer til åpent dialog- og informasjonsmøte i Bergen om mulighetene for støtte til kulturell og kreativ næring.
Arrangør
Kulturrådet
Olav. H. Hauge-salen, Litteraturhuset i Bergen Østre Skostredet 5

Oslo

Øya International

Øya International er et business-to-business arrangement for profesjonelle aktører som jobber med norsk musikkeksport.
Arrangør
Øyafestivalen og Music Norway
Øyafestivalen Tøyenparken
Tromsø

Forskning + museum = sant?

Kulturrådet inviterer til fagdag om de institusjonelle vilkårene for forskning i museene, samt dens status. Det blir åpent for diskusjon rundt disse temaene.
Arrangør
Kulturrådet
Verdensteateret Storgata 93b

Tidligere arrangementer

Bergen

Lobbykurs for kulturfeltet

Velkommen til lobbykurs ledet av stortingsrepresentant og nestleder i Venstre, Terje Breivik. Kurset er gratis, og spesielt myntet på alle organisasjoner, institusjoner, aktører og enkeltpersoner i kulturfeltet.

Arrangør
Brak, VISP, Proscen og Vestnorsk Filmsenter
Cornerteateret Kong Christian Fredriks plass 4
Bergen

AFF inviterer: Design Thinking for ledere

AFF inviterer til temamøte om Design Thinking i Bergen – en praktisk, menneske-sentrert, prototype-drevet metode for innovasjon som tilnærmer seg organisatoriske utfordringer ved bruk av kreative metoder.
Arrangør
AFF ved NHH
NHH Helleveien 30
Oslo

SoTalk: Hvordan selge til det offentlige?

Kaffepraten tar for seg hvordan blant annet samfunnsentreprenører og selskaper bør gå fram for å lykkes med å selge tjenester eller produkter til offentlige aktører.
Arrangør
SoCentral
5. etasje på Sentralen Øvre Slottsgate 3

Nordic Game 2017

17.-19. mai går den årlige internasjonale spillkonferansen Nordic Game av staben i Malmö, Sweden. Konferansen er et viktig samlingpunkt for spillnæringen i Europa og programmet inkluderer en rekke foredrag, diskusjoner og liknende ledet av sentrale aktører fra næringen.
Arrangør
Nordic Game
Tromsø

Workshop: Tjenestedesign for reiselivsnæringen

Reiselivsnæringer har blitt en av de største og viktigste næringer i Nord-Norge, men hvordan kan man gi kunder og gjester gode opplevelser over tid og som skiller seg ut fra massen?
Arrangør
NODA og Arena Lønnsomme Vinteropplevelser
Scandic Ishavshotell Fredrik Langes gate 2
Kristiansand

Frokostseminar hos Handelshøyskolen ved UiA: Festivaløkonomi

Handelshøgskolen ved Universitetet i Agder inviterer til frokostseminar med tema festivaløkonomi. Innledere vil være Stine Rye Bårdsen (universitetslektor, Handelshøyskolen) og Mats Aronsen (festivalleder, Canal Street).
Arrangør
Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder
UIA: Campus Kristiansand Gimlemoen 25
Oslo

Hva er nytt i festivalordningen?

Kulturrådets støtteordning for musikkfestivaler er revidert, og Kulturrådet inviterer i den forbindelse til informasjonsmøte.
Arrangør
Kulturrådet
Kulturrådet Mølleparken 2
Lillehammer

Bygg Bedrift - kompetansetilbud til kulturbedrifter

Innovasjon Norge inviterer til seminar for kulturnæringer der det blir fokusert på hvordan man skal kunne bygge en lønnsom bedrift av kreativ kompetanse.
Arrangør
Innovasjon Norge, Fabrikken og Lean Business
Fabrikken Løkkegata 9
Oslo

Dialogmøte om innkjøpsordningen for ny norsk sakprosa for voksne

Kulturrådets administrasjon og representanter fra Vurderingsutvalget for sakprosa vil informere om status for ordningen, og det blir åpnet for spørsmål og diskusjon.
Arrangør
Kulturrådet
Kulturrådet Møllerparken 2
Oslo

Riktig satsing i feil departement?

Vi inviterer til frokostseminar om hva vi vil og skal med Norges kulturelle næringer. Noen av dem du kan møte er mediepolitisk talsmann i Ap, Arne Grande, partileder i Venstre, Trine Skei Grande og kulturpolitisk talsmann i Krf, Geir Bekkevold.
Arrangør
Kunnskapsverket
Kulturhuset Youngs gate 6